Gode råd

Kontorindretning – 4 tips til optimal indretning af arbejdspladsen

Når du skal have indrettet kontoret, er der flere elementer, der er vigtige.

Kontorindretning – 4 tips til optimal indretning af arbejdspladsen

Når du skal have indrettet kontoret, er der flere elementer, der er vigtige for at skabe en optimal kontorindretning. En optimal kontorindretning skal nemlig netop være med til at skabe et sted, hvor medarbejdere kan koncentrere sig og blive motiveret.

Vi har her samlet fire forskellige råd til, hvordan du kan skabe den optimale indretning af arbejdspladsen. Læs med her, og få inspiration.

 

Sørg for godt med belysning

Når du skal indrette et kontor, er et yderst vigtigt element belysning. Den rigtige belysning kan nemlig være med til at forbedre arbejdsforholdene.

Når du skal finde belysning, er det ikke kun lamper, du kan bruge. Det kan også være naturligt lysindfald, der kan spille en afgørende rolle på kontoret. Det er dog nødvendigt at supplere med lamper.

Det er ikke altid, at solens stråler melder deres ankomst. Du er derfor nødt til at have tilstrækkeligt med lys til at lyse kontoret op, i tilfælde hvor der er mørkt udenfor.

Det er dog en god idé, at du gør det muligt at justere på, hvor meget af lyset der skal være tændt ad gangen. Det gør det muligt at tilpasse belysningen, således at der er det nødvendige lys på kontoret både fra lamper og naturligt indfald.

Et råd er derfor, at du sørger for zoneinddelt belysning, så du kan tænde og slukke belysningen i forskellige zoner.

 

En fryd for øjne og ører – indret med lyddæmpende elementer

Hvis du har et kontor, hvor der er flere medarbejdere, der har deres faste pladser, kan det være en fordel med lyddæmpende elementer. Her er der flere forskellige løsninger, der kan forbedre akustikken i et rum. Du kan derfor med fordel lave en kombination af forskellige elementer.

Et generelt råd er, at det er godt at få noget på væggene. Det sikrer nemlig, at lyden ikke reflekteres nær så meget i rummet. Billeder, malerier, plakater og lignende er derfor en rigtig god løsning. Derudover pynter det også på væggene.

En anden løsning kan være akustikplader eller akustikpaneler. Disse elementer er med til at opsluge lyden i rummet, så den ikke reflekterer rundt. Vi benytter for eksempel akustikpaneler på vores telefonboks MuteBox netop for at forbedre akustikken på kontoret.

Dette er blot nogle få eksempler på, hvordan du kan lave kontorindretning, der er med til at forbedre akustikken.

Fælles for alle løsningerne er, at de har et praktisk formål, samtidig med at de er med til at pynte på kontoret. Her er der derfor tale om kontorindretning, hvor flere behov bliver indfriet. Det er derfor helt sikkert noget, der kan betale sig at inddrage på et kontor.

 

Tilføj grønne elementer til kontoret

Når du skal i gang med kontorindretningen, er det også en rigtig god idé at tænke grønne elementer ind i indretningen. Her hentyder vi selvfølgelig til planter.

Du skal naturligvis ikke lave en regnskov, hvor det er umuligt at komme til. Et par grønne planter rundt i hjørnerne kan dog være med til at løfte kontorindretningen en hel del.

Hvis du ikke har grønne fingre, kan det betale sig at vælge planter, der er nemme at holde. Det kan derfor være en god idé, at du allierer dig med en specialist i dit nærmeste plantecenter.

Derudover kan du med fordel vælge planter med gode egenskaber. Der findes flere planter, der er særligt gode til at rense luften for støv, bakterier og lignende. Planter kan derfor også være en god tilføjelse til kontorindretningen, hvis du vil forbedre indeklimaet.

 

Sørg for en indbydende velkomst til alle gæster

Det vigtigste formål med kontorindretningen er typisk at skabe et godt miljø, hvor medarbejdere kan arbejde effektivt. Det er dog ikke altid, at det kun skal være for medarbejdernes skyld.

Afhængigt af hvilken type virksomhed, du har, kan det være oplagt at tænke over, hvad der er det første, gæster i virksomheden møder.

Det er langt fra alle, der har en reception tilknyttet virksomheden. Det kan derfor være en god idé at tænke et velkomst-/venteområde ind i kontorindretningen. Det giver nemlig en mere indbydende velkomst til alle gæster. Her er det nemlig muligt at vente, indtil vedkommende, der skal holde mødet, er klar.

Der er flere forskellige måder, du kan lave et indbydende område, hvor gæster kan vente. Først og fremmest er det godt, hvis der er et sted, gæsten kan sidde. Det kan være en sofa, stol, bænk eller lignende.

Dertil kan det være godt med et lille sidebord eller sofabord til. Her er det muligt at stille sin computer eller lignende. Hvis du er rigtig god, sørger du for en kop kaffe til gæsten, mens vedkommende venter. Med et lille bord til er der også et sted, hvor gæsten kan stille kaffekoppen fra sig.

Det er derfor forholdsvis simpelt at skabe et indbydende område til gæster. Det handler blot om at prioritere det i kontorindretningen.

Skriv dig op, og følg med i MuteBox