Genåbning

Tilbage bag skrivebordet: 9 tips til at lande godt efter genåbningen

Vi har samlet alle vores tips til dig, der efter en lang corona-pause nu endelig er tilbage på kontoret blandt savnede (og forstyrrende) kollegaer.

Tilbage bag skrivebordet: 9 tips til at lande godt efter genåbningen

Hos MuteBox går vi ind for genbrug. Derfor har vi i dette blogindlæg samlet alle vores tips til dig, der efter en lang corona-pause nu endelig er tilbage på kontoret blandt savnede (og forstyrrende) kollegaer.


Om vores copywriters er skidedovne og ikke orker at lave nyt content? Nej, slet ikke.


God fornøjelse.


#1 Shh, der arbejdes 🤫

Hvis hønsegården er ustyrlig, og larmen bliver for meget, bør du søge til lukkede lokaler. Det giver dig mulighed for at fokusere og være effektiv i dit arbejde. Findes der ikke sådan nogle lokaler, bør du prikke din HR-ansvarlige på skulderen og høre, om I ikke kan få en MuteBox på kontoret. Du troede vel ikke, at vi ville skrive et blogindlæg uden lidt reklame? 


#2 Sæt tid af til at catche up 🗣

I bør overveje kollektivt at sætte tid af til klassens time, så alle kan få lov at blive hørt. Folk har uden tvivl en masse afsavn, der skal ud af kroppen efter lang tids fravær fra kontoret. Samtidig kan alle personlige opdateringer klares i plenum, så du ikke 20 gange i løbet af dagen skal fortælle, hvor mange puslespil du har samlet det sidste års tid. 


#3 Brug din energi 🏃‍♀️

Det er snart sommer, butikkerne åbner igen, og du er tilbage blandt mennesker. Livet er tilbage, og det vil give dig et overskud af energi uden lige. For at undgå hyperaktivitet på kontoret, der kan påvirke dine kollegaer, kunne du overveje at bruge din morgen i træningscentret eller med en rask gåtur for at få de værste abstinenser ud af kroppen. 


#4 Brug stadig chat og mails 📩

En af de helt store tidsrøveri i et kontormiljø er de konstante spørgsmål og bemærkninger, som ikke kræver umiddelbar handling. Lav en regel om, at al kommunikation, der ikke haster, bør holdes til et digitalt format, hvor du selv kan gå ind og tjekke beskeder, når du har lyst. Det giver mulighed for at arbejde og koncentrere sig i længere stræk uden afbrydelser. 


#5 Arbejd efter pomodoro-teknikken ⌚

Pomodoro-teknikken handler om, at du sætter en timer, hvor du arbejder med fuld koncentration i eventuelt 25 minutter. Ingen må afbryde dig, og du må ikke fokusere på andet end opgaven foran dig. Hold herefter 5 minutters pause, inden du tager et 25 minutters interval igen. 


#6 Undgå visuelle og auditive forstyrrelser 🙈🙉

Vi opnår bedst fokus og fordybelse, når vi ikke skal forholde os til eksterne input. Og dem vil der nok være en del af, når vi kommer tilbage på arbejdspladsen efter et års pause. Koncentration er en pudsig størrelse, der ikke altid kan styres med bevidsthed - men vi kan nedsætte risikoen for forstyrrelser, hvis vi flytter os i rum eller lokaler, hvor der ikke er de samme eksterne input som kaffesnak, smasken og tastaturklikken. *Host, MuteBox, host*.


#7 Opret nye lokaler til fuld koncentration 🚡

Du er nok med på, at den bedste løsning til minimale støjgener er nye lokaler. Men det er bestemt ikke alle, som hverken har budget eller plads til at bygge nye store lokaler, som kan bruges. Men vidste du, at du med et par kvadratmeter i overskud faktisk kan få både arbejds- og mødelokale i ét? 


Du har måske gættet det, men løsningen hedder MuteBox. Kontorets ansatte vil altid have et sted at kunne trække sig hen - og så flytter den ovenikøbet med, når I flytter i større lokaler. 

 

#8 Opsæt akustiske vægge til at tage lyden 🔇

Er du heller ikke fan af karamelgumlen og klikkelyde fra en hær af tastaturer, så er akustiske vægge en god løsning på problemet. Vores MuteBox har faktisk akustikdæmpende lydpaneler på ydersiden, så du kan med en lidt strategisk placering af den både få et ekstra mødelokale og bedre akustik i rummet. Er det ikke nok, kan du finde nogle akustiske vægge, som kan flyttes rundt, så dem, der har brug for fuld fokus, kan flytte væggene til sit område. Lyden forsvinder aldrig helt som i et lukket rum, men det kan gøre en stor forskel. 


#9 Inddel kontorgulvet i zoner 📊

Kommer der mere lyd fra bestemte afdelinger i virksomheden? Eller er der nogle ansatte, som skiller sig lidt ud på lydfronten? Placer dem strategisk på gulvet, så de ikke potentielt forstyrrer softwareingeniører eller andre, som har brug for dyb koncentration til sit arbejde. Nogle arbejder bedst med en smule larm i baggrunden. For andre fungerer det slet ikke. 

Skriv dig op, og følg med i MuteBox