Genåbning

Morgendagens kontorindretning: Corona har ændret mødekulturen for altid

Mødelokalet samler ikke længere folk - det gør video

Morgendagens kontorindretning: Corona har ændret mødekulturen for altid

Teknikken drillede, børnene larmede, og lyset var dårligt. Men mødekulturen med video er kommet for at blive.

Lad mig gætte. I har lige nu et par mødelokaler i din virksomhed, og der er plads til i hvert fald 8-10 personer. Fordi det var jo sådan, man gjorde før corona. Store møder med udelukkende fysisk deltagelse, der tog en hel time, fordi der skulle rundstykker på bordet, og folk fra nær og fjern skulle socialisere både før, under og efter. 
Og nå ja; Carsten kunne aldrig finde en p-plads, så du skulle altid vente på ham. Men det var måske fint nok, fordi du skulle alligevel bruge 5-10 minutter på at slå en PowerPoint op på skærmen med et beskadiget HDMI-stik. 
 
Så kom corona – og vi fandt ud af, hvor nemt effektive møder faktisk kan afholdes online med deltagelse fra alle verdens hjørner. Men det kommer ikke gratis. Du skal tilpasse kontorlandskabet til de nye behov. 
 
Mødelokalet samler ikke længere folk – det gør video 
 
Mødelokalet kommer aldrig til at have den samme funktion som tidligere. Før var det samlingspunktet, hvor vi alle troppede op, når der skulle diskuteres. Mødelokalet var ikke et stille rum, men et sted med plads til idéudveksling og fysisk socialisering med både interne og eksterne partnere. 
 
Men corona har ændret vores måde at kommunikere på. Video og chatværktøjer er gået fra at være sekundære til primære kanaler. En stabil internetforbindelse har vist sig at være nok til at lukke en kunde. 
 
Det stigende behov for onlinemøder med blot enkelte deltagere fra hver virksomhed har ændret vores krav til mødelokaler. Vi behøver ikke oceaner af plads. Vi har blot brug for at kunne fordybe os og fokusere på det, der er foran os: Skærmen, der binder os sammen med de andre deltagere.
 
Faktisk behøves man ikke mere end 2-5 kvadratmeter, så længe de grundlæggende ingredienser er til stede for at afholde et professionelt videomøde i praktiske omgivelser:
 
  • Ro
  • Komfortable sæder
  • Udluftning
  • God belysning
  • Bordplads til computer og notater
  • Skærm med videoforbindelse
  • Plads til 1-4 personer

 

Investér i 3-4 små mødelokaler i stedet for ét stort

 

Bevares, du kan stadig bruge det store møderum. Det er fremragende til at samle hele kontoret til briefings og klassens time. Men lige så snart der skal arbejdes i små grupper eller afholdes 1-1 møder på tværs af byer, lande og virksomheder, opstår behovet for fordybelsesrum. Og det er efterhånden ret ofte, ikke?

 

Langt de fleste møder, konferencer og seminarer kan i dag deltages i via en videoforbindelse. Det fysiske samvær er selvfølgelig ikke dødt, og vi vil her efter corona muligvis se en mindre tilbagevenden til fortidens tendenser, men videomøder vil i høj grad stadig være den dominerende mødemetode. 

 

Video er bare nemmere på alle ledder og kanter, og det er dit job at sikre, at dine ansatte har de bedste betingelser for at kunne holde effektive videomøder. Det skal du tænke ind i dit kontorlandskab, så din virksomheds ansatte, kunder og partnere får den bedst mulige mødeoplevelse. 

 

Det handler nemlig ikke kun om de betingelser, som dine ansatte arbejder under. Det handler lige så meget om, hvilket udtryk du sender videre til en potentiel kunde. Du vil ganske enkelt fremstå mere professionel med det rette setup, og vi ved alle, hvad et godt førstehåndsindtryk kan gøre for et samarbejde. I disse tider er det jo ikke givet, at man overhovedet ser hinanden fysisk, før man sætter pennen på en stor aftale.

 

Med 3-4 mindre mødelokaler i stedet for ét stort kan du derfor forhindre overbooking og forstyrrelser på kontoret og samtidig bidrage til bedre arbejdsvilkår og en styrket brandoplevelse hos dine partnere. 

 

  MuteBox Meet

 

Er din virksomhed klar til, at folk ikke arbejder hjemme mere?

 

Dine ansatte har under corona haft deres eget private mødelokale derhjemme. Men nu hvor vi er vendt tilbage til dagligdagen på kontoret, har de så de samme muligheder for at kunne fordybe sig under møder?

 

Hos MuteBox vil vi rigtig gerne bidrage til, at din virksomhed kan omstille sig til de moderne tendenser på arbejdspladsen. Vi kan derfor tilbyde transportable mødelokaler med plads til 1-4 personer, som kun fylder ganske få kvadratmeter. Du har mulighed for både at lease og købe, og vi vil rigtig gerne tage en uforpligtende snak med dig om, hvordan din virksomheds behov kan mødes. 

 

Tak for nu.

Vi videomødes ved. 

 

Læs også vores 5 tips til hvordan du opretholder en god mødekultur online. 

 

Få adgang til vores forskningsrapport