Arkitekt

Indretning

Kontorinspiration – skab et effektivt arbejdsmiljø i kontorlandskabet

Mangler du inspiration til, hvordan du skaber et effektivt arbejdsmiljø i kontorlandskabet?

Kontorinspiration – skab et effektivt arbejdsmiljø i kontorlandskabet

Mangler du inspiration til, hvordan du skaber et effektivt arbejdsmiljø i kontorlandskabet? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi har samlet fire gode råd til, hvordan du kan skabe gode rammer på arbejdspladsen, hvor medarbejderne føler sig godt tilpas.

Læs med her i indlægget, og få kontorinspiration, der kan hjælpe dig med at tage indretningen af kontoret til et helt nyt niveau.

 

Gør det nemt at trække sig ind i ens egen boble

Hvis du har et åbent kontorlandskab, er der ofte mange medarbejdere samlet i det samme rum. Det kan skabe nogle støjgener fra tid til anden.

Det er meget forskelligt, hvordan den enkelte medarbejder reagerer på støj. Nogle kan lukke helt af og fortsætte uforstyrret med sit arbejde. Andre bliver i høj grad påvirket, hvis der er meget larm i et lokale.

Når du har et åbent kontorlandskab, er det vigtigt, at du respekterer alle typer medarbejdere. Vores første tip til kontorindretning er derfor, at det er en god idé at lave løsninger, hvor der er mulighed for at trække sig ind i ens egen boble.

Der er flere måder, du kan gribe det an på. En løsning kan være at lave små kontorer, hvor det er muligt at trække sig tilbage. Dette kan også være et sted, hvor to kolleger kan trække sig ind, hvis de skal snakke om noget. Det kan derfor også være med til at fjerne larm fra kontorlandskabet.

En ekstra gevinst ved løsningen er, at der bliver skabt en kultur i virksomheden, hvor man netop respekterer hinanden. Det er selvfølgelig ikke noget, der bare lige kan implementeres fra den ene dag til den anden.

Det kan dog være en rigtig god måde at fremme brugen af de mindre kontorlokaler, eller hvad det måtte være. Det kan virkelig være med til at skabe et mere effektivt arbejdsmiljø. Et alternativ til de dyre små kontorer kan være en mødetelefonboks, som er nem at stille op og flytte rundt, men samtidig giver medarbejderne muligheden for at trække sig tilbage og tage et opkald og koncentrerer sig.

 

Gør plads til samarbejde på tværs af afdelinger

Når du har et kontorlandskab, kan der ofte være medarbejdere fra forskellige afdelinger og med forskellige kompetencer og opgaver. Det er selvfølgelig super godt, hvis medarbejdere kan mødes på tværs af afdelinger og kompetencer. Det giver nemlig rig mulighed for at løse opgaver i fællesskab.

Det kan dog være svært at gøre, hvis du har et kontorlandskab. To medarbejdere, der skal lave et projekt, sidder måske ikke lige tæt på hinanden. Det er derfor en god idé at lave forskellige zoner, hvor det er muligt at mødes på tværs af afdelinger.

Det er selvfølgelig fordelagtigt, hvis disse zoner er placeret lidt væk fra arbejdsområdet i kontorlandskabet. På den måde bliver andre medarbejdere nemlig ikke forstyrret. Arbejdszonerne er dog stadig en del af kontoret.

 

Tænk ergonomiske løsninger ind i kontorindretningen

Når vi taler om kontorinspiration, der kan forbedre effektiviteten, er der ét bestemt område, vi ikke kan komme udenom. Det er selvfølgelig ergonomiske løsninger. Ergonomiske kontormøbler er uundværlige, hvis du vil have en effektiv arbejdsplads.

Der er flere forskellige kontormøbler, der er relevante, når det kommer til ergonomiske løsninger. De to vigtigste typer af kontormøbler er skriveborde og kontorstole. Det er ikke nok, at det kun er den ene, der er ergonomisk korrekt. Det ikke-ergonomiske kontormøbel kan nemlig påvirke de positive ergonomiske effekter, der er ved det andet.

For at give bedst mulig kontorinspiration, giver vi her nogle fifs til, hvad du skal kigge efter.

 

Vælg hæve-sænke-borde

Hæve-sænke-borde er rigtig gode at tilføje til kontorindretningen. Det er der flere grunde til. En medarbejder kan nemt indstille bordets højde til at passe til vedkommende.

Det gør, at en medarbejder vil sidde ved et bord med den rigtige arbejdshøjde. Det giver en mere behagelig arbejdsstilling. Således kan medarbejderen arbejde mere effektivt.

Når det kommer til kontorinspiration, er vi også nødt til at nævne fordelen ved at kunne hæve et hæve-sænke-bord helt op til ståhøjde. Det gør det muligt for en medarbejder at veksle imellem forskellige arbejdsstillinger, nemlig både stående og siddende.

Har dine medarbejdere meget stillesiddende arbejde, er dette en rigtig god måde at skabe et mere effektivt arbejdsmiljø i kontorlandskabet. Det kan nemlig gøre en stor forskel, at medarbejderen får bevæget sig lidt i løbet af arbejdsdagen.

 

Prioritér kontorstole med forskellige indstillinger

Kontorstole med forskellige indstillingsmuligheder er også uundværlige, når du ønsker et mere effektivt arbejdsmiljø.

De forskellige indstillinger gør, at en medarbejder kan indstille en kontorstol til at passe specifikt til vedkommende. Det er med til at give den rigtige støtte til kroppen, så medarbejderen kan give den gas igennem hele dagen uden at få ondt eller blive øm i kroppen sidst på dagen.

Et lille tip herfra er, at du går efter kontorstole, hvor det er muligt at justere siddehøjden. Derudover er det rigtig godt, hvis det er muligt at ændre hældningen og højden på ryglænet. Som en ekstra bonus er det også en fordel, hvis der er mulighed for at justere hældningen på sædet.

Finder du en kontorstol, der kan det, er du rigtig godt på vej til at give dine medarbejdere de bedste forudsætninger for at kunne arbejde effektivt hele arbejdsdagen.

Få adgang til vores forskningsrapport