Capital of Children
Børnene skaber fremtiden hos CoC Playful Minds
Det kan nogle gange være svært at se, hvor travlt folk har, når man sidder i et kontormiljø.
Louise, Playful Minds
Playful Minds
Tilbage i 2012 blev en vision skabt med formålet om at gøre en forskel for samfundets yngste. Visionen udspringer af et helt unikt og tæt samarbejde mellem det offentlige, Billund Kommune og private, LEGO Fonden.
CoC Playful Minds vision er, at Billund skal være Børnenes Hovedstad. Her lærer børn gennem leg at være skabende verdensborgere, hvilket i særlig grad handler om at kunne agere i en kompleks verden, at kunne håndtere egne og andres følelser, kunne forstå kulturforskelle, navigere kritisk i forhold til nyheder – også på sociale medier – kunne konflikthåndtere og ikke mindst have lysten til at udforske verden omkring sig, turde kommunikere og skabe samtaler, der kan gøre en forskel for andre mennesker til det bedre.
For CoC Play Minds handler det om at skabe konkrete løsninger sammen med børn. Det kan være iværksættere, der skaber produkter eller services til børn, det kan være børns forslag til trygge, sikre og sjove byrum. Også bud på fremtidens læringsmiljø samskabes med børn. På Facilitator Akademiet kan iværksættere, pædagoger, embedsmænd, arkitekter og andre lære at samskabe med børn. Så man forstår godt, at UNICEF i 2020 anerkendte Billund Kommunes indsats som et betydningsfuldt signal til omverdenen om, at børn har ret til at blive hørt i sager, der vedrører dem.
Vi har været så heldige at få lov til at komme med ind i hverdagen hos CoC Playful Minds’ kontor- og innovationsmiljø Playful Hub og møde Sara og Louise. Vi får et gik ind i hvordan en vidensbaseret udviklingsorganisation kan skabe en afgørende forandring, som både gør livet bedre for børn, forældre og alle omkring. Vi var også interesseret i at finde ud af, hvad det betyder for de ansatte at arbejde med formålsdrevne projekter hver eneste dag.
Desuden var det vigtigt for os at opleve, hvordan vores MuteBox påvirker hverdagen for organisationen og medlemmerne i Playful Hub.
”Vi har fire MuteBoxe, og de står rundt omkring på vores kontor, som er en stor hal. Hallen er delt i to, og to af dem står i den ene hal, og de to andre står her. Og vi bruger dem, når vi har onlinemøder eller telefonopkald. Så kan man lige gå ind i boksen og fordybe sig i det møde, som man sidder i, så man ikke forstyrrer dem omkring én, eller selv bliver forstyrret,” indleder Sara Bæklund Daugaard, som arbejder som Master of Co-creation og til daglig selv er flittig bruger af MuteBoxene i den åbne hal.
”Det som jeg bedst kan lide ved boksen er, at når jeg sætter mig ind og lukker døren, så kan jeg mærke roen. Jeg bliver nærværende på det møde, som jeg er i,” forklarer Sara.
Lige præcis nærvær og en dybere forståelse er essentielt for det daglige arbejde hos CoC Playful Minds, som er drevet af at gøre en forskel. Lige for tiden arbejder Sara på et projekt, der handler om at sætte fokus på FN’s verdensmål i skole og dagtilbud.
”Her er bæredygtighed jo en del af det,” fremhæver Sara, og hentyder til vores MuteBoxe. ”Det at boksene også er bæredygtige gør, at det spiller meget godt sammen. Vi vil faktisk gerne at, alt det vi gør, er bæredygtigt,” afslutter Sarah.
Hos MuteBox har vi også selv bæredygtighed for øje i alle vores beslutningsprocesser. Vores bokse bliver produceret i Danmark af kvalitetsmaterialer, der gør, at MuteBoxen på samme måde som et kvalitetsmøbel af dansk design kan holde i mange år. Materialerne består blandt andet af bæredygtigt træ og genbrugsplast.
Louise Fenger Kornum arbejder til daglig som Project Lead i enheden Playful Innovation. Louise beskriver MuteBoxen som et rigtig godt sted at være, hvis man har brug for noget ro og samtidig ikke ønsker at forstyrre ens kollegaer med en samtale eller et opkald. Desuden oplever Louise også MuteBoxen som et rum, hvor der er fjernet fokus på elementer, som normalt ville kunne forstyrre.
Programmet, som Louise til daglig arbejder på, har fokus på virksomheder og børn.
Louise fremhæver at rigtig meget af det, der bliver lavet hos CoC Playful Minds udspringer af samskabelse. Så det handler særligt om at sætte virksomhederne og børnene sammen. Både virksomhederne og børnene er brugerne, så det er vigtigt at have en forståelse for, hvad børn godt kan lide og derved få input og indsigt i, hvad børnene har at sige. ”Børnene er trods alt eksperter i eget liv,” fremhæver Louise.
Louise nævner til sidst i vores samtale en interessant pointe, der er værd at fremhæve. Hun oplever nemlig også, at MuteBoxen kan være en klar indikation på, at man er optaget, når man er indeni den.
”Det kan nogle gange være svært at se, hvor travlt folk har, når man sidder i et kontormiljø.” Louise beskriver MuteBoxen som et signal på, at man er optaget af noget, der kræver fuld fokus og ro. Og at i det man træder ud igen, er man som kollega med stor sandsynlighed tilgængelig igen.
Hos MuteBox er vi ikke i tvivl om, at børn og unge er med til at skabe og forme vores fremtid, og vi er derfor stolte af at have Playful Minds som glad kunde.
Flere kundecases
100 dages returret
To års garanti